Over ons

Deze website is ruim achtentwintig jaar geleden (om precies te zijn in 1996) gestart door Lioba van Diest en José Dezutter. Daarmee is Gedachten-Gedichten de oudste Nederlandstalige website met gedichten. Daarnaast is Gedachten-gedichten ook een van de grootste en meest drukbezochte gedichtensites van de Benelux.

De aanleiding voor het oprichten van deze website was de geboorte van twee baby’s en het ontbreken van een passend, bijzonder gedichtje voor op het geboortekaartje. Dit bracht het tweetal er toe gedichtjes te verzamelen, in eerste instantie vooral rondom het thema geboorte, maar later ook rondom allerlei andere thema’s. Dit resulteerde in een unieke, maar vooral ook heel omvangrijke verzameling gedichten, nu nog steeds te bekijken op deze website.. In de loop der tijd is de verzameling steeds verder uitgebreid, en ook nu weer wordt er druk gewerkt aan uitbreiding van de verzameling (stuur uw gedichten dus gerust in!).

De oorspronkelijke doelstelling van Gedachten-gedichten.nl was het aanbieden van ‘korte’ gedichten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heden ten dage is de doelstelling enigszins bijgeschaafd en uitgebreid, omdat de collectie wat ons betreft ook best langere gedichten mag bevatten. Uiteraard blijft er sprake van selectie, in de totale collectie horen wat ons betreft dan ook alleen passende gedichten thuis.