home |

Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Gedachten-gedichten.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Gedachten-gedichten.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Gedachten-gedichten.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Gedachten-Gedichten.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

Over ons

Deze website is ruim vijftien jaar geleden (om precies te zijn in 1996) gestart door Lioba van Diest en José Dezutter. Daarmee is Gedachten-Gedichten de oudste Nederlandstalige website met gedichten. Daarnaast is Gedachten-gedichten ook een van de grootste en meest drukbezochte gedichtensites van de Benelux.

De aanleiding voor het oprichten van deze website was de geboorte van twee baby’s en het ontbreken van een passend, bijzonder gedichtje voor op het geboortekaartje. Dit bracht het tweetal er toe gedichtjes te verzamelen, in eerste instantie vooral rondom het thema geboorte, maar later ook rondom allerlei andere thema’s. Dit resulteerde in een unieke, maar vooral ook heel omvangrijke verzameling gedichten, nu nog steeds te bekijken op deze website.. In de loop der tijd is de verzameling steeds verder uitgebreid, en ook nu weer wordt er druk gewerkt aan uitbreiding van de verzameling (stuur uw gedichten dus gerust in!).

De oorspronkelijke doelstelling van Gedachten-gedichten.nl was het aanbieden van ‘korte’ gedichten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heden ten dage is de doelstelling enigszins bijgeschaafd en uitgebreid, omdat de collectie wat ons betreft ook best langere gedichten mag bevatten. Uiteraard blijft er sprake van selectie, in de totale collectie horen wat ons betreft dan ook alleen passende gedichten thuis.