home |

Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Gedachten-gedichten.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Gedachten-gedichten.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Gedachten-gedichten.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Gedachten-Gedichten.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

Climax - uitleg, betekenis en voorbeelden

Hieronder vindt u uitleg en voorbeelden van een climax (stijlfiguur), de betekenis en het gebruik daarvan.

Bij een climax wordt (al dan niet in een opsomming of aaneengesloten reeks) opgebouwd tot een hoogtepunt. Bij een anticlimax (het tegenovergestelde van een climax) blijft juist het hoogtepunt aan het einde (van de opsomming of de reeks) uit.

Voorbeelden van climaxen:

  • vmbo, havo, vwo, gymnasium
  • Een dancefeest waarbij wordt begonnen met rustige muziek, die steeds verder opbouwt tot aan het einde van de avond, waarbij het beste en meest knallende nummer als laatste in de avond plaatsheeft (dit is dan de climax).
  • zeer ruw, ruw, zacht, fluweelzacht, allerzachtst

Bekijk alle soorten stijlfiguren


Niet gevonden wat u zocht? Zoek gericht met Google binnen deze site: