home | disclaimer | sitemap | privacybeleid |

Altijd de mooiste gedichten op uw Smartphone?De duizenden gedichtjes op deze website zijn ook te bekijken via je Smartphone/Tablet in pocketformaat via de speciaal hiervoor ontwikkelde gedichten app. Zo heeft u op elke verjaardag, feestje, bijeenkomst en waar dan ook ter wereld altijd de de mooiste gedichten paraat!

De gedichten app is momenteel beschikbaar voor alle iPhone, iPad en iPod producten en te downloaden in de Apple Store via deze button:


Gedichten app (NL/BE) - DBRD Projects


Een eigen gedicht aan ons voorleggen?Mail ons uw eigen gedicht(en) en mogelijk komt u de eer toe, uw gedicht(en) te tonen aan heel veel medelanders.

Voeg ons toe aan uw Facebook pagina

Voeg Gedachten-gedichten.nl toe aan uw facebook pagina door op de 'Vind ik leuk' button te klikken. We danken u hartelijk voor uw aanbeveling!

Aanbevelen met Google +1

Overlijdens gedichten & overlijdens gedichtjes - herdenking

Een immense collectie overlijdens gedichten voor wanneer er iemand is overleden in uw directe omgeving, of verder weg van u. Gedachten-gedichten.nl heeft de meest uiteenlopende overlijdens gedichtjes voor U uiteengezet voor het verlies van dierbaren, vanuit het perspectief van ouder, grootouder, kind, kleindkind, neef(je), nicht(je), oom, tante, vriend, vriendin, collega, kennis, ..... Lieve woorden en zinnen vervat in overlijdens gedichten kunnen soms tot troost zijn voor U of de nabestaanden.

- Ter nagedachtenis aan de mensen die van ons zijn heengegaan | namens de redactie -


« < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17 18 > »

Overlijdens gedichten deel 2

Soms is er zoveel wat we voelen
maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

 Er zijn vragen gesteld in 't leven
waar de antwoorden zo moeilijk op zijn
Ze hoeven nu niet meer te worden gegeven
voorbij is 't zoeken, gestopt is de pijn
Je gebeden zijn verhoord
Hij kwam je halen, in ons leef je voort

 Ik kan helaas geen afscheid nemen
Ik kan helaas niet bij je zijn
Maar ik denk aan jou en voel de pijn
Pijn die een leven lang zal duren
Het had ook anders kunnen zijn...

 

Mijn liefde blijft aanwezig
zal niet worden uitgeblust
Maar er is geen hand meer in de mijne
geen mond meer die mij kust
Geen lach meer in de verte
geen streling door mijn haar
Niet meer samen zitten
en kijken naar elkaar
Onwerkelijk is nog het gemis
maar ik moet nu leven
met hoe eenzaam, eenzaam is

 Niet gevonden wat u zocht? Zoek gericht met Google binnen deze site:

Overlijdensgedichten - soort en informatie

Deze rubriek bevat uiteenlopende overlijdensgedichten. In zijn totaliteit bieden wij u meer dan 1.000 overlijdensgedichten, die allen op een bepaalde manier te maken hebben met het thema overlijden. De meeste gedichten gaan over overleden dierbaren en naasten als familieleden, een partner, vriend, vriendin, broer, zus, zoon, dochter, oma, opa, schoonmoeder, schoonvader, schoonbroer of schoonzus. De gedichten zijn opgenomen om als voorbeeld te dienen, of als inspiratiebron om zelf een gedicht te maken voor een overleden dierbare.

De gedichten variëren in lengte, van hele korte overlijdensgedichten tot lange overlijdensgedichten. Een deel van de gedichten heeft een Christelijke insteek, op het totaal is dit echter een minderheid.

Dikwijls worden er bij een uitvaart / rouwdienst overlijdensgedichten opgedragen als ode / ter nagedachtenis aan de overleden persoon. Ook in rouwadvertenties en op rouwkaarten ziet men steeds vaker rouwgedichten verwerkt.
Bekijk meer overlijdensgedichten op Dichters.nl