home |

Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Gedachten-gedichten.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Gedachten-gedichten.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Gedachten-gedichten.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Gedachten-Gedichten.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

Retorische vraag - uitleg, betekenis en voorbeelden

Hieronder vindt u uitleg en voorbeelden van retorische vragen, de betekenis en het gebruik daarvan.

De retorische vraag is een redelijk bekend stijlfiguur, waarbij op de gestelde vraag geen antwoord wordt verwacht door de vraagsteller. Het gaat er bij een retorische vraag vooral om dat degene aan wie de vraag is gericht zich aangeproken voelt en zijn of haar gedrag of gedachten (een beetje) aanpast aan hetgeen de vraagsteller verlangt. Een retorische vraag 'mislukt' als de ontvanger van de vraag de vraag toch tracht te beantwoorden.

Het antwoord op de retorische vraag ligt al besloten in de vraag of is alvorens de vraag wordt gesteld al beantwoord, zodat de vraag geen antwoord meer behoeft. Je zou ook kunnen zeggen dat het antwoord op de vraag zo voor de hand liggend is, dat de ontvanger van de vraag, zich zou schamen om nog een antwoord te geven.


Voorbeelden van retorische vragen:

  • Dat is gevaarlijk, je wilt toch zeker geen brandwonden oplopen?
  • Je wilt toch later wel een goede baan kunnen krijgen?
  • Wil jij soms een draai om je oren?

Bekijk alle soorten stijlfiguren


Niet gevonden wat u zocht? Zoek gericht met Google binnen deze site: