home | help ons - doe een donatie | privacy- en cookieverklaring | disclaimer | nieuws | sitemap |

Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Gedachten-gedichten.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Gedachten-gedichten.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Gedachten-gedichten.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Gedachten-Gedichten.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

Altijd de mooiste gedichten op uw Smartphone?De duizenden gedichtjes op deze website zijn ook te bekijken via je Smartphone/Tablet in pocketformaat via de speciaal hiervoor ontwikkelde gedichten app. Zo heeft u op elke verjaardag, feestje, bijeenkomst en waar dan ook ter wereld altijd de de mooiste gedichten paraat!

De gedichten app is momenteel beschikbaar voor alle iPhone, iPad en iPod producten en te downloaden in de Apple Store via deze button:


Gedichten app (NL/BE) - DBRD Projects


Clichés - uitleg, betekenis en voorbeelden

Hieronder vindt u uitleg en voorbeelden van clichés (stijlfiguur), de betekenis en het gebruik daarvan.

Een cliché is een woord of groep woorden, met daarin beeldspraak, die zo vaak en lang is gebruikt dat de oorspronkelijke betekenis ervan is verzwakt. Oorspronkelijk waren clichés wel origineel of wekten zij de aandacht, maar door het dagelijkse gebruik ervan zijn is het kenmerkende ervan (na verloop van jaren) verloren gegaan. Vaak is dit een zeer geleidelijk proces en komt dit doordat nu juist zoveel mensen de betreffende beeldspraak gaan gebruiken; de beeldspraak is dan niet meer uniek en verliest zijn oorspronkelijke kenmerkendheid.

Voorbeelden van clichés:

  • Als warme broodjes over de toonbank gaan.
  • Ze schieten als paddenstoelen uit de grond.
  • Helemaal geroosterd zijn door de zon.

Bekijk alle soorten stijlfiguren


Niet gevonden wat u zocht? Zoek gericht met Google binnen deze site: