home |

Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Gedachten-gedichten.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Gedachten-gedichten.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Gedachten-gedichten.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Gedachten-Gedichten.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

Clichés - uitleg, betekenis en voorbeelden

Hieronder vindt u uitleg en voorbeelden van clichés (stijlfiguur), de betekenis en het gebruik daarvan.

Een cliché is een woord of groep woorden, met daarin beeldspraak, die zo vaak en lang is gebruikt dat de oorspronkelijke betekenis ervan is verzwakt. Oorspronkelijk waren clichés wel origineel of wekten zij de aandacht, maar door het dagelijkse gebruik ervan zijn is het kenmerkende ervan (na verloop van jaren) verloren gegaan. Vaak is dit een zeer geleidelijk proces en komt dit doordat nu juist zoveel mensen de betreffende beeldspraak gaan gebruiken; de beeldspraak is dan niet meer uniek en verliest zijn oorspronkelijke kenmerkendheid.

Voorbeelden van clichés:

  • Als warme broodjes over de toonbank gaan.
  • Ze schieten als paddenstoelen uit de grond.
  • Helemaal geroosterd zijn door de zon.

Bekijk alle soorten stijlfiguren


Niet gevonden wat u zocht? Zoek gericht met Google binnen deze site: